DA LI JE KURS ZA DISPEČERA GARANCIJA ZA POSAO?

Kako je dispečerski posao jedan od traženijih poslova danas, kako u Srbiji tako i u regionu, mnogo kandidata se odlučuje da završi kurs za dispečera kako bi sebi otvorio bržu šansu za samim poslom dispečera, ali ono što im je i dalje glavno pitanje, jeste “Da li je kurs za dispečera garancija za posao?” Pronalaženje posla u kamionskoj industriji znatno se promenilo u odnosu na prethodne godine, naročito kada pričamo o kandidatima koji nemaju iskustvo u istom. Sve veći broj poslodavaca je u potrazi za dispečerima koji imaju minimalno iskustvo od 6 meseci, iz razloga što imaju dovoljno znanja o samoj kamionskoj industriji i spremni su odmah da počnu da rade za njih (uz neke minimalne interne obuke).

Na žalost mnogih, kurs za dispečera nije garancija da ćete nakon istog odmah naći posao (kao što nam ni jedna državna škola ili fakultet ne garantuje posao, isto tako ni jedan kurs, ne samo kurs za dispečera, ne garantuje isti). 

Ukoliko se pak odlučite da upišete neki od kurseva, evo nekoliko prednosti koje imate kod nas:

 1. Sva predavanja su LIVE i imate direktnu komunikaciju sa mentorom tokom trajanja istog.
 2. Svakodnevne provere znanja u obliku testova.
 3. 80% predavanja su PRAKTIČNA vežba, dakle, ne pričamo samo o teoriji nego teoriju sprovodimo u praksi.
 4. Imate priliku da komunicirate sa brokerima, vozačima i da zajedno sa svojim mentorom tražite ture
 5. Reklamirate sebe na poslovi.dispeceri.rs
 6. Pristup materijalu kao i konsultacije sa mentorom čak do  GODINU DANA nakon završene obuke
 7. Dobijete sertifikat da ste pohađali kurs, kao i pismo preporuke za najaktivnije kandidate

Koji kurs treba da upišem?

U našoj ponudi imamo 3 različite opcije obuke:

 1. Online Osnovna Obuka –  Sa osnovnom obukom, za mesec dana u potpunosti ćete da se upoznate sa kompletnom kamionskom industrijom kao i sa svim onim što vam treba da biste postali dispečer.
  Predavanja su 2 puta nedeljno ( ponedeljak i četvrtak od 18h do 20h) i jednom nedeljno konsultacije (sreda od 19h)
 2. Napredna Obuka – što se tiče naprednog dela, ono što je neophodno jeste da uspešno savladate osnovnu obuku. Dakle, nema preskakanja! Osnovna obuka je uslov za naprednu.
 3. 1 na 1 Obuka – Namenjena onima koji ne vole da slušaju predavanja u grupi, ili onima kojima vreme predavanje ne odgovara. Za 1 na 1 obuku nije potrebno da prijave budu otvorene, jednostavno se sa svojim mentorom dogovorite oko početka obuke i termine prilagošavate svojim obavezama.

Svakako za bilo koju od gore navedenih opcija da se odlučite, nećete pogrešiti. Ono u čemu smo definitivno broj jedan, jeste pristup kandidatima kao i želja da svi što bolje savladaju gradivo. Ne tako retko se dešavalo da se obuka produži za 2-3 predavanja kako bi kandidati mogli švo više da vežbaju praktični deo i tako budu sigurni da je obuka uspešno savladana.

Šta je potrebno za pohađanje kursa?

 1. Engleski jezik (pisana i verbalna komunikacija)
 2. Rad na računaru 
 3. Komunikativnost
 4. Želja za učenjem
 5. Dobra energija 🙂

Kako kurs za dispečera pomaže u pronalasku posla?

Iako kurs za dispečera nije direktna garancija za posao, on svakako može pomoći kandidatima pri zapošljavanju. Evo nekoliko razloga zašto je to tako:

 1. POZNAVANJE INDUSTRIJE – Ukoliko se odlučite za osnovnu obuku za dispečere za mesec dana u potpunosti možete da savladate funkcionisanje kamionske industrije u Americi kao i sve ono što vam je neophodno kako biste mogli da radite posao (kompletna dokumentacija, dodatne naknade, korišćenje portala za traženje tura…). Ono što je bitno napomenuti, nakon završene osnovne obuke kandidati su spremni za Track and Trace poziciju, dok sa završenom naprednom obukom više znanja imaju za samu dispeč poziciju.  
 2. KOMUNIKACIJA –  Kako na osnovnoj, tako i na naprednoj obuci, kandidati se usmeravaju na pravilnu komunikaciju kako sa vozačima, tako i sa brokerima. Kroz ceo kurs prolazimo sve varijacije koje mogu da se jave u samom dispečerskom poslu u praksi.
 3. ORGANIZACIJA – Kroz kurs,  kandidati stiču veštine potrebne za efikasno upravljanje logističkim operacijama.
 4. POVEZIVANJE SA POSLODAVCIMA – Iako ni jedan kurs za dispečera nije garancija za posao, ukoliko se odlučite za jedan od naših oglasa, pomažemo vam u potrazi za poslom. Kandidati koji se najviše istaknu na samim obukama dobijaju preporuku kod poslodavaca, kao i mogućnost da vaš profil na našoj platformi bude javan.

Kreiranje profila na poslovi.dispečeri.rs

Poslovi.Dispečeri.rs je nastao kao ideja da poveže kamionske firme iz Amerike i kandidate iz Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine koji su usko specijalizovani u sektorima koji su neophodni za funkcionisanje ove industrije. 

Kreirajte svoj profil za manje od 5 minuta i uživajte u mnogobrojnim pogodnostima koje dobijate kao korisnici naše platforme:

PROFESIONALNI CV

Do sada sam već bezbroj puta pisala o tome koliko je važno da vam CV bude napravljen profesionalno i da bude prilagođen poslu za koji aplicirate. CV odnosno “curriculum vitae” označava vaš obrazovni i poslovni “životni put” i to je prvi utisak koji ostavljate budućem poslodavcu. Veoma je bitno da se potrudite da ostavite lep utisak, kako biste bili pozvani na razgovor za posao. Ukoliko ne znate odakle da krenete sa popunjavanjem svog CV-ja, naša platforma vas vodi kroz ceo proces izgradnje.

KOMUNIKACIJA SA POSLODAVCIMA

Nešto što je potpuno novo na našim prostorima, jeste komunikacija sa poslodavcima koji imaju aktivne oglase. Ukoliko imate kreiran profil na našoj platfomi, imate mogućnost chat opcije sa poslodavcima u bilo kom momentu. Isto tako, lista poslodavaca sa kojima sarađujemo vam je uvek dostupna, te možete da im se obratite putem email-a ukoliko nemaju aktivne oglase.

KLIK DO POSLA

Apliciranje za posao nikad nije bilo lakše. Samo jedan klik vam je potreban kako biste aplicirali za posao koji želite, bez potrebe da dodatno dodajte fajlove kao što su CV ili propratno pismo. Vaš profil je vaša baza podataka koju sa jednim klikom delite sa poslodavcem.

POSAO NA EMAIL

Pored toga što možete da se dobijate obaveštenja na vaš email o novim poslovima, ono što vam može biti od ključnog značaja jeste da možete da birate čije oglase želite da vidite. Na stranici poslodavci neophodno je da zapratite firmu koju želite i da sačekate da otvore nove pozicije.

VIDEO CV

Nešto potpuno novo na našim prostorima jeste svakako CV u video formatu! Idealna opcija da prenesete poslodavcu u potpunosti svoju energiju i poboljšate sebi šansu da izabere baš vas. Snimite video materijal u trajanju do 5 minuta i dodajte vašoj biografiji.

STATISTIKA POSLOVA

U svakom momentu možete da vidite za koje ste sve firme aplicirali, i izbegnete neprijatne situacije kada vas poslodavac pozove a vi ne znate ko je.

Ukoliko do sada niste preuzeli naš E-Book to možete uraditi  OVDE , a ukoliko se i dalje dvoumite da li kamionska industrija nudi ono što vama zaista treba, poslušajte priče naših iskusnih kolega i kako je to biti dispečer za Ameriku 🙂

 • Podeli ovu objavu